Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

14. 01. 2020. 18:24   >>  18:21 1

NEUSPJELI PREGOVORI U MOSKVI

Libijski rivali nijesu potpisali primirje

Šef međunarodno priznate libijske Vlade nacionalnog jedinstva (GNA) Fajez al Saradž i njegov rival, komandant Kalifa Haftar sa istoka Libije, napustili su danas Moskvu bez potpisanog primirja koje su predložile Rusija i Turska, čime bi se okončao dugi građanski rat u toj afričkoj zemlji.

Saradž je potpisao sporazum o prekidu vatre, dok je Haftar zatražio još vremena, ali je pozitivno ocijenio dogovor.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je jutros da je Haftar napustio Moskvu bez potpisivanja sporazuma i dodalo da će se "rad sa obije strane nastaviti".

Libijski rivali su u Moskvu doputovali juče kako bi razgovarali o primirju sa najvišim diplomatama i vojnim zvaničnicima Rusije i Turske.

Razgovori su trajali oko sedam sati, a Saradž i Haftar se nijesu sastajali direktno.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je juče nakon sastanka u Moskvi da je učinjen "određen napredak" u pregovorima zaraćenih strana u Libiji.

Zvaničnik iz Tripolija, Khaled al Mašri rekao je za libijsku televiziju da je Haftar zatražio četiri dana da razmotri različite tačke u sporazumu o prekidu vatre.

Prekid vatre u Libiji je juče stupio na snagu poslije nekoliko mjeseci sukoba u blizini Tripolija.

Obije strane su ranije navele da prihvataju prekid vatre i prestanak neprijateljstva, ali su se juče uzajmno optuživale za kršenja primirja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније