Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 01. 2020. 17:37 >> 17:33

SIRIJA TVRDI

"Izrael napao bazu s iranskim snagama"

Sirija je optužila Izrael za udar iz vazduha na vojnu bazu kraj Homsa.

Izraelski mediji su jutros prenijeli da je u udaru poginulo troje ljudi.

Sirijska državna novinska agencija SANA je kasno sinoć javila da su rakete ispaljene iz borbenog aviona pričinile ograničenu štetu bazi T-4 za koju se vjeruje da je koriste iranske snage i savezničke šiitske milicije.

"Naša odbrana se odmah suprotstavila neprijateljskim raketama i oborila više njih. Četiri su dospjele do ciljanog područja i pričinile samo materijalnu štetu", navela je agencija, pozivajući se na vojni izvor.

Napad se dogodio sinoć poslije 22 sata po lokalnom vremenu, a avion je doletio iz regiona al-Tanf u istočnoj Siriji.

Izraelska vojska nije ništa komentarisala.

Napad se dogodio u vrijeme visoke napetosti u regionu poslije ubistva vođe iranske jednice Kuds generala Kasema Sulejmanija u udaru američkog drona u Iraku.

Sulejmani je smatran arhitektom iranskog projekta da se učvrsti u Siriji, što je Izrael označio kao prijetnju koju valja otkloniti.

U najnovijoj procjeni izraelske vojne obavještajne službe predatoj vladi ove nedjelje je navedeno da je uklanjenje Sulejmanija dalo Izraelu mogućnost da obuzda i zaustavi iransko učvršćivanje u Siriji.

Ta zemlja je i ranije optuživala Izrael da je izveo više udara na bazu T-4 koja se nalazi između Homsa i Palmire, podsjećaju izraelski mediji.

Izraelski zvaničnici tvrde da je koriste iranske snage u sklopu pomenutih napora u Siriji, za koje se Izrael zarekao da će ih sprečiti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније