Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

16. 01. 2020. 14:36 >> 14:36

ERDOGAN

Turska počela razmještanje vojnika u Libiji

Turska je počela da razmješta vojnike u Libiji u znak podrške međunarodno priznatoj vladi u Tripoliju, saopštio je predsjednik Redžep Tajip Erdogan, nekoliko dana uoči samita u Berlinu koji će se baviti libijskim sukobom.

Govoreći u Ankari, Erdogan je dodao da će Turska nastaviti da koristi sva diplomatska i vojna sredstva kako bi obezbjedila sigurnost južno od svojih granica, uključujuči i Libiju.

Erdogan bi se trebao sastati s čelnicima Njemačke, Rusije, Britanije i Italije u nedjelju kako bi raspravljali o libijskom sukobu.

Takođe je saopštio da će Turska početi izdavati dozvole za istraživanja i bušenja u istočnom Mediteranu u 2020. u skladu sa sporazumom s Libijom o morskoj demarkaciji.

Kazao je da će turski brod Oruč Reis započeti s istraživanjem seizmičkih aktivnosti u regiji, prenosi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније