Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ n1; Objavila: M.M ]

16. 01. 2020. 22:12 >> 22:07

ŠIRILI NAVODNO LAŽNE VIJESTI

Uhapšeni novinari Anadolije, pušteni uz kauciju

Egipatske vlasti optužile su četiri novinara turske agencije Anadolija, koji su u srijedu uhapšeni u Kairu, za emitovanje pogrešnih informacija o Egiptu, ali su ih, po tvrdnjama sudskih vlasti danas i oslobodile.

Sva četiri novinara su danas puštena uz kaciju od po 630 američkih dolara svaki, izjavio je sudski službenik koji je zahtjevao da bude anoniman.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ocijenilo je da je dopisništvo Anadolije "fasada za bazu hakera čiji je cilj emitovanje lažnih vesti" i dodalo da su uhapšeni radili na davanju pogrešne slike o Egiptu.

Vlasti su uhapsile tri egipatska i jednog turskog državljanina koji rade za Anadoliju u Kairu.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je napad na kancelariju agencije i hapšenje novinara i saopštilo je da je na razgovor pozvalo otpravnika poslova egipatske ambasade, dok je tursko predsjedništvo osudilo hapšenje.

Egipat je jedna od zemalja u kojima novinari mogu najlakše da dospiju u zatvor, zajedno sa Kinom i Turskom, ocijenio je Komitet za zaštitu novinara sa sjedištem u SAD. Proteklih godina egipatske vlasti su uhapsile desetine egipatskih novinara i povremeno protjeruju strane novinare iz zemlje kada im se ne sviđa kako pišu o Egiptu.

Odnosi između Kaira i Ankare su zategnuti od dolaska egipatskog predsjednika Abdela Fatha el Sisija na vlast. Ankara podržava pokret Muslimansko bratstvo kojem je pripadao smijenjeni egipatski predsjednik Muhamed Mursi. Taj pokret je 2013. godine zabranjen u Egiptu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније