Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Tanjug, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2020. 07:19   >>  07:17

SADRŽALO OTROVNU HEMIKALIJU

Tri osobe umrle od trovanja pivom u Brazilu

Tri osobe umrle su u Brazilu, a sumnja se da su se otrovale točenim pivom koje je sadržalo otrovnu hemikaliju koja se koristi u antifrizu i drugim proizvodima, saopštila je danas policija.

 

Žrtve su preminule zbog trovanja dietilen glikolom (DEG), čiji su tragovi pronađeni u rezervoaru za vodu koje je koristila pivara Bejker, čija su zanatska piva osvajala čak međunarodne nagrade, prenosi Rojters.

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se tragovi DEG pronađeni u osam različitih vrsta piva koje proizvodi Bejker, zbog čega je pivara zatvorena.

Pivara je saopštila da sarađuje sa istražiteljima i da ne koristi DEG u proizvodnji, ali da koristi manje otrovnu hemikaliju - monoetilen glikol.

Policija je naredila i pretres kompanije koja pivaru snabdijeva monoetilen glikolom.

Kako se navodi trovanje DEG'om može da uzrokuje neurološke komplikacije, uključujući paralizu, komu i smrt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније