Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.B. ]

18. 01. 2020. 21:15   >>  21:30

30 POVRIJEĐENIH

Sukobi policije i demonstranata u Bejrutu

Najmanje 75 osoba povrijeđeno je tokom sukoba policije i demonstranata u centru Bejruta, rekao je predstavnik libanskog Crvenog krsta. Kako prenosi B92, 30 osoba je primljeno u bolnicu.

Ranije su snage za borbu sa neredima upotrijebile vodene topove i granate sa suzavcem protiv agresivne omladine u području Plas Etual, gdje se nalazi predsjednička palata.

Demonstranti su pokušali da se probiju na trg, kako bi zatražili da se raspuste zakonodavni organi vlasti.

Ulični aktivisti su gađali policiju kamenicama, petardama, bocama sa zapaljivom smjesom i oštrim predmetima.

Grupa koja je pravila nerede je pohapšena. 

Predsjednik Libana Mišel Aun pozvao je vojsku i policiju da zavedu red u centru Bejruta i osiguraju bezbjednost građana.

Novi talas uličnih akcija u Bejrutu počeo je u utorak, nakon što su lideri demonstranata objavili kampanju građanske neposlušnosti, kako bi se pojačao pritisak na vladajuće krugove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније