Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

19. 01. 2020. 18:43   >>  18:42

OPROŠTAJNA CEREMONIJA

Tijela 11 Ukrajinaca vraćena kući

Tijela jedanaest Ukrajinaca, koji su poginuli kada je iranska raketa srušila ukrajinski putnički avion, stigla su danas u Ukrajinu gdje je priređena oproštajna ceremonija.

Oni su među 176 ljudi poginulih u katastrofi 8. januara kada je avion kompanije "Ukrainian erlajns" na putu za Kijev srušen neposredno poslije polijetanja iz Teherana.

Iran je tri dana kasnije priznao da je avion greškom pogođen njihovom protivvazdušnom raketom.

Katastrofa boinga 737 ukrajinske aviokompanije dogodila se u jeku velikih tenzija između Irana i SAD ubrzo pošto su iranci raketama gađali baze u Iraku gdke su stacionirani američki vojnici.

Tijela poginulih Ukrajinaca dovezena su danas na areodrom u Kijevu ukrajinskim vojnim avionom. Počasna garda prenijela je kovčege do terminala aerodroma gdje će do uveče moći da se oda pošta poginulim.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, premijer Oleksij Gočaruk i drugi zvaničnici prisustvovali su ceremoniji na kijevskom aerodromu, prenosi Frans pres.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније