Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

20. 01. 2020. 12:55   >>  13:00 2

ZBOG KRIZE

Iranski šef diplomatije otkazao odlazak u Davos

Iranski šef diplomatije Mohamad Džavad Zarif otkazao je učešće na Međunarodnom ekonomskom forumu u Davosu, saopštilo je danas iransko Ministarstvo spoljnih poslova danas.

Skup u Davosu održava se od 21. do 24. januara, odnosno neposredno pošto je Iran ranije ovog mjeseca srušio ukrajinski putnički avion, u kome je poginulo 176 ljudi, u vrijeme krize sa Vašingtonom i sporova s Evropom oko nuklearnih poteza Teherana.

Tenzije su takođe i dalje visoke u odnosima između Irana i SAD otkad su Amerikancei dronom ubili visokog generala iranske Revolucionarne garde Kasema Solejmanija u Bagdadu.

Zarif je dobio poziv i pravljeni su planovi da učestvuje na godišnjem skupu u Davosu, rekao je portparol iranskog minisitarstva Abas Musavi.

Po njegovim riječima, zvaničnici foruma su promijenili planove u vezi Zarifa zbog čega je on otkazao svoj put, prenosi državna iranska agencija Irna.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније