Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

20. 01. 2020. 21:54 >> 23:52

ZBOG OPTUŽBI

Netanjahu podijelio tri ministarska portfelja

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu objavio je danas postavljenje novih ministara za resore kojih je morao da se odrekne zbog optužbi za korupciju.

On je imenovao Cahija Hanegbija za ministra poljoprivrede. Hanegbi predvodi i ministarstvo za regionalnu saradnju. Ofir Akunis će biti novi ministar za socijalna pitanja i nastaviti dosadašnju ulogu kao ministar tehnologije.

Cipi Hatoveli će biti ministarka zadužena za dijasporu i ostaće zamjenica ministra spoljnih poslova.

Izraelski zakon zabranjuje da osoba koja je optužena bude i dalje ministar, ali se to pravilo ne odnosi na premijera. Netanjahu je krajem novembra optužen za prevaru i zloupotrebu povjerenja u tri slučaja, uključujući mito u jednom od njih.

On je zbog toga napustio svoje ministarske funkcije ali je ostao na čelu vlade, podsjeća Frans pres. Svi danas imenovani ministri su članovi Netanjahuove desničarske partije Likud.

U saopštenju premijerovog kabineta nije navedeno kada će oni preuzeti svoje nove dužnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније