Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

21. 01. 2020. 19:04 >> 19:02
2

NADA SE NAPRETKU

Tramp: Lajen je težak pregovarač

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas prije sastanka u Davosu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen da je čuo da je ona težak pregovarač, ali da se nada da će SAD i EU postići napredak na novom trgovinskom sporazumu.

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas prije sastanka u Davosu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen da je čuo da je ona težak pregovarač, ali da se nada da će SAD i EU postići napredak na novom trgovinskom sporazumu."Sjajno je biti ovdje sa predsjednicom Evropske komisije i ženom koja je veoma poštovana, ali čuo sam da je težak pregovarač, što je za nas loša vijest", rekao je Tramp u Davosu gdje učestvuje na 50. Svjetskom ekonomskom forumu i dodao da SAD žele da sklope trgovinski sporazum sa Evropom.

Ovo je prvi sastanak Trampa i predsjednice EK.

Tramp je u posljednje vrijeme imao dosta nesuglasica s Evropom oko poreske i trgovinske politike, a jedan od razloga je novi porez Francuske koji su američki tehnološki giganti poput Amazona i Gugla prinuđeni da plaćaju.

Predsjednik SAD najavio je zatim odmazdu u vidu poreza od 100 odsto na uvoz sira, vina, karmina i ostalih proizvoda iz Francuske.

Ursula fon der Lajen je rekla da su američki i evropski narodi prijatelji, te da na tome treba graditi budućnost.

"Mislim da nikada ne bi trebalo da zaboravimo da imamo dugu istoriju zajedničkih temelja, prijateljstva i puno poslovnih ugovora", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније