Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/AP ]

22. 01. 2020. 23:42   >>  23:40

IZBJEGNUT TRGOVINSKI SUKOB

SAD i Francuska postigle sporazum o oporezivanju

Francuski ministar finansija izjavio je danas da će njegova zemlja odložiti porez na digitalne poslovo velikih tehnoloških firmi poput "Gugla" i "Fjesbuka" u zamjenu za obećanje Sjedinjenih Država da neće uvesti sankcije ako takvog poreza bude.

Taj dogovor Bruna Le Mera i američkog sekretara za finansije Stivena Mnučina mogao bi da spriječiti nov trgovinski spor Sjedinjenih Država i Evropske unije oko unosnog tržišta visokih tehnologija.

Le Mer je rekao da će Francuska odložiti naplatu digitalnog poreza do decembra - dok ne prođu izbori u SAD, ali da ga nikada neće u potpunosti ukinuti dok ne bude postignut međunarodni sporazum o tim porezima.

Le Mer je tvrdio: "Digitalne kompanije će pošteno platiti porez 2020. godine".

Amerika bi, s druge strane, odložila nametanje carinskih tarifa kojima je prijetila Francuskoj: na vino, sir i ostale proizvode.

Le Mer i Mnučin su se dogovorili da razgovaraju o uspostavljanju globalnog okvira o oporezivanju poslovanja na internetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније