Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: RTS/Rojters, Objavio: I. P. ]

23. 01. 2020. 09:21   >>  09:20

ZBOG KORONAVIRUSA

Vuhan - grad od 11 miliona stanovnika u izolaciji

Kineski grad iz kojeg je krenuo novi smrtonosni koronavirus, Vuhan, od danas je gotovo izolovan. Građanima se savjetuje da ne napuštaju grad i nose maske. U strahu od porasta cijena namirnica, pohrlili su u supermarkete.

Od 10 časova po lokalnom vremenu, obustavljen je sav javni prevoz, uključujući gradske i međugradske autobuse, podzemnu željeznicu i trajekte.

Do daljeg, zatvoreni su i odlasci sa aerodroma i željezničkih stanica.

Iako vlasti nijesu zabranile privatnim vozilima da napuste grad, jedna stanovnica Vuhana je rekla Rojtersu da su blokirani ulazi na auto-put. 

Građani ne bi trebalo da napuštaju grad bez određenih razloga. U supermarketima su gužve, jer su građani pohrlili da nakupuju namirnice u strahu od porasta cijena.

Vlasti apeluju na stanovnike da nose maske na javnim mjestima.

Osoblje državnih organa, preduzeća i institucija nosi maske na poslu, na javnim mjestima podsjetnici upozoravaju da će oni koji ne poštuju upozorenje biti kažnjeni.

Obustavljene su, do 8. februara, sve turističke ture.

Prema posljednjim podacima, od koronavirusa u Kini je umrlo 17, a oboljela je 571 osoba.

Potvrđeni su slučajevi u regionima Hongkonga, Makaa, Tajvana, kao i u Sjedinjenim Državama, Japanu, Republici Koreji i Tajlandu.

Znaci infekcije uključuju respiratorne simptome, groznicu i teškoće sa disanjem i upalu pluća.

Iz Instituta za javno zdravlje juče su za TVCG saopštili da u Crnoj Gori nema razloga za zabrinutost, te da je situacija pod kontrolom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније