Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

24. 01. 2020. 22:56   >>  23:04

LONDONSKI AERODOM

Povećan broj ljekara na Hitrou zbog virusa

U Velikoj Britaniji nije registrovan nijedan slučaj infekcije novim "koronavirusom", ali je pojačano prisustvo ljekara na londonskom aerodromu Hitrou, saopšteno je večeras posle "kriznog sastanka" Vlade o toj epidemiji.

"Opasnost za građane u Velikoj Britaniji je mala, ali je moguće da bude slučajeva infekcije", izjavio je načelnik britanske Zdravstvene službe Engleske Kris Viti i dodao da je država dobro pripremljena.

Ukupno je u Velikoj Britaniji registrovano 14 osoba sa simptomima sličnim oboljevanju od novog virusa, ali su analize pokazale da nijesu oboljele od njega.

Grupa ljekara od danas je na londonskom međunarodnom aerodromu Hitrou. Ljekari će posebno obratiti pažnju na tri nedjeljna direktna leta izmedju Londona i Vuhana, kineskog grada gdje se pojavio virus.

Prema posljednjem bilansu, od novog virusa je umrlo 26 ljudi, a 830 je zaraženo.

Novi "koronavirus" je izvazao zabrinutost jer je sličan virusu SARS-a (teški akutni respiratorni sindrom).

U epidemiji SARS-a 2003. godine u Kini i još 16 azijskih zemalja prijavljena je smrt 774 ljudi, a novih slučajeva obolijevanja ljudi nije bilo od 2004. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније