Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

25. 01. 2020. 08:35   >>  13:42 1

6,8 RIHTERA

Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj

Najmanje 22 osobe su poginule u zemljotresu jačine 6,8 Rihtera koji je pogodio istok Turske. Strahuje se da je pod ruševinama 30 osoba. Podrhtavanje tla osjetilo se i u susjednoj Siriji, Libanu i Iranu.

Više od 1000 ljudi je povrijeđeno, dok se najmanje 30 osoba nalazi se pod ruševinama.

Posljedice zemljotresa najviše su se osjetile u gradovima Malatija i Elazig gdje je sinoć izmjerena temperatura od minus osam stepeni Celzijusa. Formiran je krizni štab, a iz brojnih turskih gradova u Elazig je upućen veliki broj pripadnika spasilačkih službi.

"Naše kuće su se srušile ... ne možemo ući u njih", rekao je 32-godišnji muškarac iz grada Sivris gdje je bio epicentar zemljotresa. 

Stanovnici su upozoreni da se ne vraćaju u oštećene zgrade zbog opasnosti od daljih udara. Kreveti, ćebad i šatori su poslati u ugrožena područja.

Epicentar zemljotresa, kako je saopštio Evropski mediteranski seizmološki centar nalazio se u provinciji Elazig.

Podrhtavanje se osjetilo čak i u Izraelu, i u drugim okolnim državama uključujući Siriju, Gruziju, Liban i Jermeniju.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je u pitanju "ozbiljan potres".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније