Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 01. 2020. 09:28   >>  09:27

KINESKI PREDSJEDNIK

Ubrzano širenje koronavirusa

Širenje novog koronavirusa je ubrzano, upozorio je danas predsjednik Kine Si Đinping nakon posebnog sastanka Vlade.

Njegova zemlja suočava se sa ozbiljnom situacijom, upozoreno je uz informacije da je od novog koronavirusa dosad smrtno stradalo najmanje 56 osoba, dok je skoro 2.000 zaraženih. Virus se prvi put pojavio u decembru u kineskom gradu Vuhan.

U međuvremenu su britanski istraživači upozorili da postoji realna mogućnost da Kina neće moći obuzdati virus, piše BBC. Izdate su i restrikcije u vezi sa putovanjima, a od nedjelje privatnim vozilima zabranjeno je da ulaze u centar Vuhana.

Nakon najave gradnje jedne montažne bolnice u tom gradu, najavljena je gradnja i druge sa 1.300 kreveta, koja bi trebalo da bude završena za 15 dana, objavio je list People's Daily.

Specijalni vojni medicinski timovi upućeni su u provinciju Hubei, u kojoj se nalazi grad Vuhan, a brojni događaja organizovani u povodu Kineske nove godine su otkazani.

Širom kineskih gradova medicinski timovi mjere temperaturu putnicima, a u nekoliko gradova su zatvorene željezničke stanice kako bi se izbjeglo širenje virusa u gužvama.

U Hong Kongu je proglašen najviši nivo uzbune i produžen raspust u školama. Još nekoliko zemalja u izolaciji liječi oboljele.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније