Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2013. 10:28 >> 10:28

POTRAGA ZAVRŠENA

Mumbaj: U rušenju zgrade, 60 poginulih

Potraga za preživjelima u rušenju petospratne stambene zgrade u indijskom finansijskom centru Mumbaj završena je, a bilans poginulih se popeo na 60.

Petospratna zgrada koja se srušila u petak je treći slučaj katastrofalnog rušenja u Mumbaju u proteklih šest mjeseci.

Uzrok rušenja se i dalje ispituje, prenijela je agencija AP.

Zgrada, u kojoj su su živeli zaposleni u gradskoj vladi, izgrađena je 1980, a lokalni stanovnici za njeno rušenje okrivljuju korišćenje lošeg građevinskog materijala i korupciju.

Velika tražnja stambenog prostora u indijskim prenaseljenim gradovima i slaba inspekcija prilikom gradnje često dovode do toga da preduzimači koriste nestandardni građevinski materijal ili nedozvoljeno dodaju spratove.

Najmanje 10 osoba je poginulo u junu, kada se srušila trospratna zgrada u Mumbaju, a u aprilu je stradalo 74 ljudi prilikom rušenja još jedne ilegalno izgrađene zgrade u predgrađu tog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније