Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2013. 16:47   >>  16:49

ZBOG ZLOČINA

Grčka: Optuženi poslanici Zlatne zore

Lider grčke Zlatne zore Nikos Mihaloliakos (56) i četiri poslanika iz njegove partije formalno su optuženi za članstvo u kriminalnoj organizaciji s namjerom da počine zločin, poslije opsežne akcije vlasti protiv te desničarske organizacije.

 

Grčka policija je u subotu uhapsila 16 članova ultradesničarske partije Zlatna zora, uključujući i lidera Nikosa Mihaloliakosa, i izdala još 35 naloga za hapšenje pripadnika te organizacije.

Hapšenje je izvršeno u okviru sveobuhvatne policijske istrage poslije ubistva 34-godišnjeg hip-hop muzičara Pavlosa Fisasa, koje je 18. septembra počinio jedan od pristalica Zlatne zore.

Grčki ministar pravde Haralambos Atanasiju izjavio je da će uhapšenima biti obezbijeđeno pravedno suđenje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније