Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

27. 01. 2020. 22:19 >> 22:17

SZO

Visoka prijetnja od širenja korona virusa

Svjetska zdravstvena organizacija izmijenila je danas svoju procjenu prijetnje koronavirusa na međunarodnom nivou, ocijenivši da je "visoka", a ne "umjerena".

SZO je do sada pisala da je rizik od virusa "jako visok u Kini, visok na regionalnom nivou i umjeren na međunarodnom nivou".

"Radilo se o grešci u formulaciji i mi smo je ispravili", rekao je za Frans pres portparol organizacije čije sjedište je u Ženevi.

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus došao je u ponedjeljak u Kinu da se sastane sa državnim zvaničnicima i zdravstvenim stručnjacima koji pokušavaju da zaustave širenje virusa od koga je do sada u Kini umrla 81 osoba a 2.750 je zaraženo, prenosi AP.

On je rekao da ta zdravstvena agencija UN želi da razume najnoviji razvoj događaja i pojača partnerstvo sa Kinom u pružanju dalje zaštite protiv epidemije.

Prošle nedjelje SZO je odlučila da ne proglasi globalno zdravstveno vanredno stanje navodeći da je Kina preduzela vrlo snažne mjere uključujući izolaciju velikih gradova gdje živi oko 50 miliona ljudi koje će, kako se nadaju, biti efikasni u zaustavljanju virusa.

Tedros je rekao da neće oklijevati da ponovo sazove vanredni odbor SZO da procijeni situaciju ukoliko se stanje u Kini promijeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније