Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

28. 01. 2020. 13:36 >> 13:44

SUDSKO GONJENJE

Netanjahu povukao zahtjev za imunitet

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu objavio je danas da povlači svoj zahtjev za parlamentarnim imuninetom od sudskog gonjenja zbog optužbi za tri slučaja korupcije, javili su izraelski mediji.


U saopštenju na zvaničnom Fejsbuk nalogu, Netanjahu koji je u Vašingtonu povodom predstavljanja mirovnog plana predsjednika SAD Donalda Trampa, je naveo da je "odlučio da ne dozvoli nastavak te prljave igre".

Bilo je najavljeno da će se izraelski parlament, Kneset, sastati danas radi diskusije o obrazovanju komiteta koji bi raspravljao o premijerovom zahtjevu za imunitet, podsjeća AP.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja u tri slučaja, uključujući mito u jednom od njih.
On poriče da je bilo šta loše učinio.

Netanjahuov konzervativni Likud je planirao da bojkotuje najavljenu sednicu Kneseta.

"U ovom sudbinskom času za narod Izraela, kada sam u SAD u istorijskoj misiji da se odrede stalne granice Izraela i osigura budućnost za naredne decenije, od Kneseta se očekuje da otvori još jednu predstavu u cirkusu uklanjanja imuniteta", napisao je Netanjahu.

Netanjahu i Tramp sastaće se danas u Bijeloj kući radi predstavljanja dugoočekivanog bliskoistočnog mirovnog plana administracije SAD.

Netanjahuovo povčačenje zahtjeva za imunitet otvara put sudskom procesu protiv njega prije trećih parlamentarnih izbora za manje od godinu, zakazanih za 2. mart.

Očekuje se da se Kneset ipak sastane uprkos Netanjahuovom povlačenju zahtjeva, radi obrazovanja komiteta koji će takođe da razmatra zahtjev bivšeg ministra Haima Kaca za imunitet od sudskog gonjenja u korupcionaškim slučajevima za koje je on optužen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније