Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

28. 01. 2020. 14:06 >> 14:06
1

IZOLACIJA ZBOG VIRUSA

Vuhanom odjekuje himna sa terasa i prozora

Stanovnici centralnog kineskog grada Vuhan, zatvoreni u stanove bilo po sopstvenom izboru ili po nalogu, čine sve kako bi se što bolje snašli u gradu koji je izolovan zbog izbijanja novog, opasnog virusa.

 

Tako su na primjer, stanari pojedinih nebodera, u ponedjeljak uveče izašli na balkone i prozore i zajedno pjevali himnu i druge pjesme, prenosi AP.

Refren himne  koji u prevodu glasi "ustani, ustani, ustani" odjekivao je između kula solitera u 11-omilionskom Vuhanu čije su ulice opustjele jer porodice pokušavaju da izbjegnu svaki kontakt sa drugima koji bi mogli biti zaraženi.

Neki su uz ime grada Vuhan uzvikivali slogan "bori se" koji su skandirali demonstranti na antivladinim protestima u Hong Kongu.

Kina je danas potvrdila da je od novog virusa umrlo 106 osoba i da je više od 4.500 zaraženih, uglavnom u Vuhanu, gdje je epidemija počela u decembru.

Više od 50 slučajeva potvrđeno je u drugim mjestima. Većina oboljelih su ili kineski turisti ili su nedavno boravili u Vuhanu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније