Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

29. 01. 2020. 08:33 >> 08:32
1

BRANIOCI IZNIJELI ARGUMENTE

Optužbe protiv Trampa "neodređene"

Pravni tim predsjednika SAD Donalda Trampa završio je iznošenje argumenata u njegovu odbranu na suđenju u Senatu, pozivom senatorima da ga oslobode optužbi zbog kojih se protiv njega vodi postupak opoziva, prenio je Glas Amerike (Voice of America - VOA).

"Izbori se održavaju za samo nekoliko mjeseci. Amerikanci imaju pravo da biraju svog presjednika. Poništavanje prošlih izbora i miješanje u predstojeće bi nanijelo ozbiljnu i dugotrajnu štetu američkom narodu i našoj velikoj zemlji. Senat ne može da dozvoli da se to dogodi. Vrijeme je da se ovo okonča, ovde i sada. Zbog toga pozivam Senat da odbaci predlog za opoziv", rekao je sinoć pravni savjetnik Bijele kuće Pet Sipoloni.

Trampovi advokati tvrde i da predsjednici ne mogu da budu smijenjeni sa položaja zbog "neodređenih" optužbi o prestupu.

Pet Filibin, jedan od predsjednikovih advokata, koji je i zamjenik pravnog savjetnika Bijele kuće, rekao je senatorima da optužbe demokrata protiv Trampa ne predstavljaju osnov za opoziv. Dodao je da su osnivači Amerike osigurali da pojam opoziva bude usko definisan, sa jasno navedenim prestupima koji bi bili osnova za opoziv.

"Mora da postoji unapred definisani prestup", rekao je Filibin, poslje0dnjeg dana iznošenja argumenata Trampove odbrane.

"Ovi osnovi za opoziv moraju da se odbace. To zahtijevaju Ustav i pravda", kazao je advokat Džej Sekulov.

Poslije iznošenja argumenata optužbe i odbrane, senatori koji imaju ulogu porotnika imaju nekoliko sati da dostave pitanja glavnom sudiji vrhovnog suda Džonu Robertsu, koji predsjedava suđenjem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније