Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

29. 01. 2020. 09:05   >>  09:08

U SJEVERNOJ KOREJI

Slab zemljotres posljedica nuklearnih testiranja

Slab prirodni zemljotres koji je danas registrovan u Sjevernoj Koreji po svoj prilici je rezultat seizmičke nestabilnosti na tom području koja traje od kada je ta zemlja izvela šesti i najveći nuklearni test 2017. godine, saopštila je danas vlada Južne Koreje.

Prema navodima južnokorejske Meteorološke službe, zemljotres jačine 2,5 stepeni registrovan je u provinciji Hamgjong, gdje se nalazi Pungje-ri, napuštena lokacija za nuklearno testiranje.

Pungje-ri je jedina poznata lokacija u Sjevernoj Koreji na kojoj je testirano nuklearno oružje, prenosi Rojters.

Tamo je od oktobra 2006. do septembra 2017. godine izvedeno najmanje šest testova.

Sjeverna Koreja je početkom 2018. godine saopštila da će zatvoriti lokaciju, navodeći da je njen nuklearni arsenal kompletiran.

Ulazi u tunele su raznijeti pred grupom stranih novinara, ali je Pjongjang odbio da dozvoli da međunarodni eksperti pregledaju lokaciju.

Sjeverna Koreja je prošle nedjelje saopštila da se više ne osjeća dužnom da ispunjava obaveze, koje uključuju obustavljanje nuklearnih proba i testova interkontinentalnih balističkih raketa, jer su SAD ignorisale rok za nuklearne pregovore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније