Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila B.B. ]

29. 01. 2020. 10:28 >> 10:29

U DUBAIJU

UAE domaćin najvećeg humanitarnog događaja "Global Goal Live"

UAE će biti kodomaćin "Global Goal Live", najvećeg svjetskog humanitarnog događaja, koji će se održati u Dubaiju 26. septembra, saopštili su u Ambasadi ove zemlje u Podgorici.

"Dubai će ugostiti jedan od 10 simultanih događaja uživo u organizaciji Global Citizen, međunarodne organizacije koja za cilj ima izgradnju pokreta za zaustavljanje ekstremnog siromaštva do 2030. godine. Global Goal Live događaj će okupiti neke od najvećih svjetskih javnih ličnosti kako bi nastupali širom svijeta radi podizanja svijesti i globalnog napora za smanjenjem siromaštva, a očekuje se da privuku više od 1,5 milijardi gledalaca", ističu u Ambasadi UAE.

Kako pojašnjavaju, to što je Dubai izabran za domaćina "Global Goal Live", koji će okupiti hiljade uticajnih svjetskih građana radi plemenitog cilja, je svjedočanstvo tradicije UAE u propagiranju humanitarnog rada na regionalnom i globalnom nivou.

"Ove godine Global Citizen program ide pod sloganom 'Mogući san' i biće emitovan uživo kroz prenose i televizijske platforme 10 sati uzastopno. Uloga domaćina 'Global Goal Live' događaja ovog septembra je da govori o humanitarnim naporima UAE za smanjenjem svjetskog siromaštva. To je takođe manifestacija vizije UAE vladara u cilju doprinosa poboljšanju čovječanstva, vizije koju je započeo otac nacije, pokojni šeik Zajed, a koju su nastavili da nadograđuju predsjednik šeik Khalifa Bin Zajed Al Nahjan, šeik Mohamad Bin Rašid, potpredsjednik i premijer UAE i vladar Dubaija, i šeik Mohamad Bin Zajed, krunisani princ Abu Dabija i zamjenik komandant UAE oružanih snaga", ističe se u saopštenju.

Kako su napomenuli, ove vijesti su objavljene tokom učešća UAE delegacije na Svjetskom ekonomskom forumu 2020 u Davosu, gdje je UAE delegacija učestvovala na panelu o najvećim svjetskim izazovima, u organizaciji Global Citizen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније