Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

29. 01. 2020. 12:11 >> 12:10

U BUGARSKOM PARLAMENTU

Vlada Borisova preživjela glasanje o nepovjerenju

Bugarska vladajuća koalicija preživela je danas glasanje o nepovjerenju koje je inicirala opozicija, optužujući vladu da nije uspjela da zaštiti životnu sredinu i garantuje snabdijevanje vodom građana Pernika.

Bugarski parlament od 240 poslanika odbacilo je predlog za izglasavanje nepovjerenja vladi sa 124 glasa prema 102, dok je devetoro poslanika bilo uzdržano.

Opoziciona Socijalistička partija je u svom predlogu istakla višemjesečnu nestašicu vode u industrijskom gradu Pernik, što je dovelo u pitanje snabdijevanje pitkom vodom za gotovo 100.000 ljudi.

Opozicija je takođe iznela optužbe o ilegalnom uvozu otpada, zagađenju vazduha iz industrijskih emisija i zagađenju rijeka.

Bilo je to četvrto glasanje o desničarskoj vladi premijera Bojka Borisova, koja je na vlast došla maja 2017.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније