Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B.

29. 01. 2020. 21:44 >> 21:40

ZBOG VIRUSA

Stotine državljana EU bi da ode iz Kine

Gotovo 600 državljana zemalja EU želi da se vrati iz Kine zbog širenja novog kornavirusa, saopštila je danas Evropska komisija koja svojim zaposlenim preporučuje da ne putuju u tu zemlju.

"Određen broj evropskih državljana u Kini bi htio da napusti tu zemlju, taj broj je sada oko 600 i za sada ne mogu to da urade", rekao je Janez Lenarčić, komesar zadužen za upravljanje krizom.

On je rekao da su to državljani Austrije, Belgije, Bugarske, Njemačke, Španije, Finske, Francuske, Italije, Letonije, Holandije, Poljske, Portugalije, Rumunije i Velike Britanije. Neke zemlje članice nijesu još dostavile sve podatke o svojim državljanima.

Francuska je juče aktivirala mehanizam EU za civilnu zaštitu da bi se bolje koordinisao povratak Evropljanja iz Vuhana, epicentra epidemije novog koronavirusa.

Lenarčić je rekao da su francuske vlasti sada u bliskom kontaktu s kineskim da bi utvrdile operativne detalje za najavljene letove aviona za evakuaciju.

Za sada su predviđena samo dva leta za vraćanje ljudi iz Kine, a Evropska komisija će sufanisirati troškove prevoza.

Evropska komisija poziva na smirenost i strpljenje zbog kompleksne situacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније