Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

01. 02. 2020. 20:09 >> 20:08

ZBOG VIRUSA

Bolničko osoblje u Hongkongu prijeti štrajkom

Nekoliko hiljada medicinskih radnika u javnim bolnicama Hongkonga danas je glasalo za štrajk ukoliko vlasti ne ispune njihov zahtjev, a to je zatvaranje prelaza sa kontinentalnim dijelom Kine gdje je od virusne upale pluća umrlo 259 osoba.

Na području Hongkonga je registrovano 14 slučajeva zaraze novim koronavirusom, dok je 112 u karantinu.

Više od 3.000 članova osoblja javnih bolnica, među kojima ljekari i medicinski tehničari, glasalo je za obustavu rada ako vlada Hongkonga ne ispuni njihov zahtjev.

Ako se ne djeluje na izvor zaraze, sredstva za prevenciju epidemije i ljudski resursi neće biti dovoljni, izjavila je predsjednica Udruženja zaposlenih u bolnicima Vini Ju.

"Ne želimo štrajk ali je vlada ignorisala zahtjeve medicinskih radnika koji su prvoj liniji. Nemamo izbora nego da štrajkujemo", dodala je ona.

Vlada Hongkonga, vjerna centralnim vlastima u Pekingu, odbila je da skroz zatvori granicu sa kontinentalnim dijelom Kine. Zatvoreno je šest od 14 prelaza, a vlasti Hongkonga navode da ne planiraju zatvaranje svih prelaza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније