Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug; Objavio: I. P. ]

02. 02. 2020. 09:01   >>  09:00

TUSK SAOPŠTIO

Brisel razumije želju Škotske da bude u EU

Bivši predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je da Brisel ima razumijevanje za želju "nezavisne" Škotske za eventualno pridruživanje EU.

Škotska premijerka Nikol Sterdžen rekla je nakon Bregzita da će Škotska tražiti puno članstvo u EU, a Tusk je u intervjuu za BBC, odgovarajući na pitanje da li će EU na taj stav gledati povoljno, rekao da ne sumnja da će "svi biti oduševljeni".

Ipak, rekao je Tusk, bilo koja buduća ponuda nezavisne Škotske neće biti automatski prihvaćena.

Vlada Velike Britanije ne podržava zahtjev škotske vlade za održavanje još jednog referenduma o nezavisnosti, odnosno ponovnom pridruživanju EU, a Tusk je kazao, govoreći o nezavisnosi Škotske, da "ne želi da kaže nešto previše nejasno".

"Osjećam se škotski nakon Bregzita, ali moram da poštujem unutrašnju debatu u Velikoj Britaniji", rekao je Tusk i dodao da nije na njemu da komentariše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније