Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

03. 02. 2020. 12:00 >> 12:02

POVJERLJIVE INFORMACIJE DOSPJELE U MEDIJE

Iran više neće dijeliti dokaze o oborenom ukrajinskom avionu

Iran više neće dijeliti dokaze prikupljene u istrazi o obaranju ukrajinskog aviona, sa Ukrajinom, nakon što su ukrajinski mediji objavili audio snimak istrage, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora istrage pri Organizaciji za civilno vazduhoplovstvo Hasan Rezifar.

Audio snimak je bio dokazni materijal dat ukrajinskim ekspertima kao dio zajedničke istrage nesreće, prenosi Rojters.

"Tim za tehničku istragu nesreće ukrajinske aviokompanije čudnim potezom objavio je tajni audio snimak komunikacije iranskog pilota aviona koji je letio istovremeno kada i ukrajinski avion, sa kontrolnim centrom. Taj potez Ukrajinaca naveo nas je na to da više sa njima ne dijelimo dokaze", rekao je Rezifar, ističući da je objavljivanje snimka neprofesionalno, jer se radi o povjerljivom dokumentu.

Ukrajinski avion srušio se 8. januara nedugo nakon polijetanja sa aerodroma u Teheranu i tom prilikom poginulo je svih 176 putnika.

Avion su greškom oborile iranske vojne snage.

Na objavljenom snimku čuje se kako pilot govori kontroli letjenja da vidi svjetlo od raketa i kontrolor leta koji ga pita koliko je raketa u pitanju i da ne zna o čemu se radi.

Iranske vazduhoplovne vlasti danima su tvrdile da nije raketa oborila avion.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније