Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

03. 02. 2020. 13:37 >> 13:36
1

MAKRONOV SAVJETNIK

"Pariz bi mogao da odblokira pristupne pregovore sa EU"

Savjetnik francuskog predsjednika Klement Bone izjavio je da bi Pariz mogao da odustane od blokade pristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Bone je Makronov savjetnik za evropske poslove.

"Nakon što je Velika Britnija napustila EU, Francuska želi da se više fokusira na istok. Nakon Bregzita više nego ikada je važno da prevaziđemo razlike unutar EU i fokusiramo se na ono što nas povezuje", rekao je Bone u intervjuu za njemački Frankfurter algemajne cajtung, prenosi ATA.

On je dodao i da će se to dogoditi čim se EU složi oko plana o proširenju.

"Odbićemo da Albaniju i Sjevernu Makedoniju tretiramo odvojeno. To bi bilo protivno našoj želji da podstaknemo stabilnost u regionu", rekao je Bone.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније