Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

04. 02. 2020. 08:21 >> 08:20
1

EPIDEMIJA HVATA ZALET

Broj umrlih u kineskoj provinciji porastao na 414

Broj umrlih od posljedica koronavirusa u kineskoj provinciji Hubei porastao je za 64 i iznosi 414 zaključno s ponedjeljkom, objavila je kineska državna televizija.

Takođe, u ponedjeljak je registrovano 2.345 novih slučajeva tako da ukupan broj zaraženih u toj provinciji, gdje je izbila epidemija sada iznosi 13.552.

Samo u Vuhanu, prestonici Hubeija, dosad je od virusa umrlo 313 ljudi, prenosi Rojters.

Broj umrlih od epidemije koronavirusa u Kini porastao je na 425 zaključno s ponedjeljkom, saopštila je u utorak Nacionalna zdravstvena komisija te zemlje.

Od novih smrti, svi su bili u centralnoj provinciji Hubej, epicentru epidemije virusa.

U glavnom gradu provincije Vuhan umrlo je 48 ljudi, javlja Rojters. Širom Kine u ponedjeljak je bilo 3.235 novih potvrđenih infekcija, čime je ukupan broj do sada dostigao 20.438.

U provinciji Guizhou koronavirus je dijagnostifikovan kod jednomjesečne bebe. Beba je u Guizhou došla iz druge provincije. Koronavirus joj je dijagnostifikovan juče i trenutno je u izolaciji u bolnici. Za sada je njezino stanje stabilno.

Virus potvrđen u više od 25 zemalja 

Virus se nastavlja širiti van Kine i potvrđen je u više od 25 zemalja.

Makao, koji se ponekad opisuje i kao Las Vegas Azije, zatvara sve kockarnice i poslove povezane s njima, na period od pola mjeseca zbog koronavirusa.

Makao je rano jutros potvrdio deseti slučaj zaraze koronavirusom.

Kako javlja Rojters, Tajvan će zabraniti ulazak u zemlju svim strancima koji su u posljednjih 14 dana bili u Kini. Mjera će se primjenjivati od petka.

Južna Koreja je potvrdila 16. slučaj zaraze koronavirusom.

Ministarstvo zdravstva Singapura javlja kako je svih 18 osoba kojima je potvrđen koronavirus stabilno, te kako se većini stanje popravlja.

Van Kine, najviše slučajeva zaraze potvrđeno je u Japanu, s 20 zaraženih, Tajlandu s 19 zaraženih, te Singapuru s 18 zaraženih.

Hong Kong je zabilježio prvi smrtni slučaj zbog koronavirusa, što je druga žrtva izvan Kine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније