Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

04. 02. 2020. 16:22 >> 16:24

NAJPOPULARNIJA

Njemci i dalje najviše vjeruju Angeli Merkel

Kancelarka Angela Merkel ostaje najpopularnija među njemačkim političarima, rezultati su ankete koju je sproveo Institut za istraživanje javnog mnijenja Forsa.

U prvoj rang listi Forse u ovoj godini Merkel je dobila 59 od 100 poena i zadržala je svoju poziciju iz prošle ankete, prenijela je Fena pozivajući se na agenciju Xinhua.

Forsa redovno utvrđuje nivo povjerenja koji njemački građani imaju u svoje političare.

"Veliko povjerenje koje uživa Angela Merkel pokazuje da se ona u javnosti smatra nekom vrstom kancelara koji se postavlja iznad stranačkih i političkih svađa", izjavio je Manfred Guelner, čelnik Forse, komentirajući rezultate ankete.

Čelnik njemačke stranke Zelenih Robert Habek slijedi iza Merkel, sa 50 poena, bilježeći pad od jednog poena sa prethodne ankete, uprkos tome što je kritikovan u širokoj javnosti zbog agresivnih izjava o američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

Habek je nazvao govor koji je održao Tramp na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu kao najgori govor koji je čuo u životu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније