Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1, Objavila: R.B. ]

05. 02. 2020. 22:52 >> 22:53

VELIKA BRITANIJA

Zabraniće benzinska, dizel i hibridna vozila do 2035.

Velika Britanija će zabraniti prodaju novih benzinskih, dizel i hibridnih automobila od 2035. godine, pet godina ranije nego što je planirano, pokušavajući da smanji zagađenje vazduha, što bi moglo da okonča oslanjanje na motore s unutrašnjim sagorevanjem.

Najava stiže uoči UN-ove konferencije o klimi COP 26 koja je planirana za novembar ove godine u Glazgovu i koju, piše Rojters, premijer Boris Džonson želi da iskoristi kao akcelerator podizanja svijesti o problemima životne sredine. Tu konferenciju mnogi smatraju trenutkom istine za Pariski sporazum iz 2015. godine o borbi protiv globalnog zagrijavanja.

Organizacija COP-a 26 važna je prilika za Veliku Britaniju i zemlje širom svijeta da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena, rekao je Džonson.

Britanski korak predstavlja pobjedu za električne automobile koji, ako se globalno prošire, mogu ugroziti bogatstvo proizvođača nafte, transformisati automobilsku industriju i oboriti jednu od ikona kapitalizma 20. vijeka: posjedovanje ličnog automobila, piše Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније