Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 02. 2020. 21:12 >> 09:00

TRIJUMFALNI GOVOR

Tramp žestoko osudio "zlobu" svojih suparnika

Predsjednik SAD Donald Tramp, koji je oslobođen krivice u procesu opoziva u Kongresu SAD, osudio je danas u obraćanju iz Bijele kuće "zlobu" svojih demokratskih protivnika.

Predsjednik SAD prvo je trijumfalno mahao naslovnom stranom "Vašington posta" s riječima "Oslobođen krivice", a zatim se obrušio na demokratske članove Kongresa koji su pokrenuli proces njegovog opoziva, optuživši ga u Predstavničkom domu po dvije tačke za zloupotrebu vlasti i opstrukciju Kongresa.

Tramp je juče u Senatu gdje republikanci imaju većinu, oslobođen krivice po obje tačke optužnice.

"Oni su zlobni i zli" rekao je Tramp, prenosi Frans pres.

U izjavi u Bijeloj kući punoj svojih pristalica, Tramp je rekao da je proces opoziva bio "sramotan", ponovio da je to bila vrlo "nefer situacija" kao i ono što je jutros već govorio za vrijeme Godišnjeg molitvenog doručka - da je proces protiv njega bio "zao i korumpiran".

"To ne treba da se ikad više dogodi ijednom predsjedniku. Mi smo prošli kroz pakao, što je bilo nefer. Nijesmo ništa loše uradili", rekao je Tramp.

Dok je govorio, skoro svaki djelić Istočne sale u Bijeloj kući bio je pun njegovih pristalica. Među njima su bili republikanski senatori koji su glasali da ga oslobode krivice, vođa republikanaca Mič Mekonel i senator Čak Grasli, nekoliko članova Trampovog kabineta, uključujući ministre pravde i finansija, Vilijama Bara i Stivena Mnučina, kao i republikanci u Predstavničkom domu Kongresa.

On je ranije danas na Godišnjem molitvenom doručku, gdje je bio s vođama Kongresa, uključujući predsjednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi koja je predvodila optužbe za njegov opoziv, isto osuo paljbu na demokrate.

"Kao što svi znaju, moja porodica, naša velika zemlja i vaš predsjednik prošli su kroz užasano iskušenje koje su izazvali neki vrlo nepošteni i korumpirani ljudi. Oni su uradili sve u svojoj moći da nas unište i radeći to vrlo su teško povrijedili našu zemlju", rekao je jutros Tramp.

Njegove izjave su jasan znak da je Tramp poslije pobjede u procesu opoziva osnažen kao nikad ranije i da ide naprijed u svojoj kampanji za reizbor sa ujedninjenom Republikanskom strankom iza sebe, navodi AP.

Njegov stav je u velikom kontrastu sa izvinjenjem predsjednika Bila Klintona koji je takođe oslobodjen na istovjetnom suđenju radi opoziva 1999. godine. Klinton se u svojoj izjavi poslije oslobađajuće presude u procesu opoziva izvinio američkom narodu zbog onoga što je "rekao i uradio i time pokrenuo te događaje" i zbog "velikog tereta" koje su ta njegova djela "nanela Kongresu i američkom narodu".

Tramp je u svom godišnjem govoru o stanju nacije pred oba doma Kongresa izbjegao da govori o procesu opoziva, dok ga Senat narednog dana nije zvanično oslobodio. On sada već koristi proces opoziva kao adut u trci za novi mandat na izborima u novembru ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније