Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 02. 2020. 17:44   >>  22:40

OBILNE KIŠE I JAKI VJETROVI

Raste broj žrtava oluje koja hara Evropom

Najmanje sedmoro ljudi stradalo u snažnoj zimskoj oluji koja je pogodila djelove Evrope, praćena obilnim kišama i jakim vjetrovima i dovela do velikih poremećaja u saobraćaju.

Majka i ćerka, poginule su u Poljskoj, a još dvoje je povrijeđeno nakon što je oluja srušila krov zgrade u kojoj se iznajmljuju skije u zimovalištu Bukovina Tatžanska blizu granice sa Slovačkom i oduvala ga na ljude koji su stajali u blizini žičare, saopštila je policija.

U Švedskoj se jedan muškarac udavio nakon prevrtanja čamca u kome je plovio sa još jednom osobom. On je uspio da se dokopa obale, ali je preminuo, dok se njegov saputnik još vodi kao nestao.

Stradala su i dva muškarca u Sloveniji, kao i na jugu Engleske, kada je na njihove automobile palo drvo.

U Britaniji, gdje je u nedjelju bila najsnažnija oluja, više od 20.000 domova još je bez struje dok je na snazi i dalje 110 upozorenja na poplave, a stanovnici sjeverozapada Engleske evakuisani su zbog izlivanja reke Irvel.

Britanska saobraćajna mreža i dalje je u prekidu, brojni letovi, željezničke i brodske linije su otkazane ili odgođene.

Oluja je protutnjala i Francuskom, mada meteorolozi upozoravaju da bi na ostrvu Korzika do kraja dana udari vjetra mogli da dostignu i 200 kilometara na sat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније