Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 02. 2020. 22:58 >> 22:58

OLIČENJE EKOLOŠKIH POKRETA

BBC će praviti dokumentarnu TV seriju o Greti

BBC Studio će biti producent dokumentarne televizijske serije o mladoj švedskoj ekološkoj aktivistkinji Greti Tunberg, saopštila je danas ta britanska kompanija.

Program će pratiti međunarodno zalaganje mlade aktivistkinje za očuvanje životne okoline i njene sastanke sa istaknutim naučnicima i političkim vođama, ali će takođe pratiti njen put odrastanja, navodi se u saopštenju.

U seriji će biti prikazani i neki trenuci mira kada ona piše svoje oštre govore, koji se sada šire i analiziraju širom svijeta, navodi se u saopštenju BBC Studija.

Sedamnestogodišnjakinja, čiji lik je postao prepoznatljiv širom svijeta, postala je portparol generacije zabrinute zbog klimatske krize od kada je počela da organizuje proteste ispred svjetskog parlamenta u avgustu 2018. godine sa natpisom "Školski štrajk za klimu".

Ona je postala oličenje ekoloških briga mladih i manje mladih i podstakla milione ljujdi da se angažuju, i pozvana je da govori na samitu UN o klimi.

"Klimatske promjene su vjerovatno najvažnija tema naših života. I stoga izgleda prikladno napraviti seriju koja istražuje naučne podatke iza te kompleksne teme", rekao je izvršni direktor BBC Studija Rob Lidel.

"Moći to uraditi sa Gretom je izuzetna privilegija" dodao je Lidel koji se raduje ideji da vidi izbliza šta znači biti svjetska ikona i jedno od najpoznatijih lica na planeti.

Za sada nije određen naslov serije, broj epizoda ni datum emitovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније