Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

11. 02. 2020. 08:31 >> 08:36

U PROVINCIJI HUBEJ

Smijenjena dva zvaničnika zbog lošeg upravljanja krizom

Kineske vlasti razriješile su dužnosti dvoje zvaničnika u provinciji Hubej, gdje je izbila epidemija koronavirusa u decembru, zbog lošeg upravljanja zdravstvenom krizom.

Odlukom odbora Komunističke partije Kine za Hubej, funkcioner zdravstvene komisije Džang Đin i direktorka Liju Jingzi, razriješeni su dužnosti, javila je danas CCTV.

Ova odluka treba da umiri građane koji su izrazili nezadovoljstvo zbog načina na koji su vlasti reagovale na prve slučajeve bolesti u Vuhanu.

Hubej je provincija koja je u središtu epidemije, sa 96 odsto od 1.000 registrovanih smrtnih slučajeva do danas i 74 odsto slučajeva kontaminacije.

Kineski predsjednik Si Đinping posjetio je danas zdravstveni centar u Pekingu i izrazio uvjerenje da će Kina dobiti rat protiv bolesti.

Si je apelovao na Kineze da slijede direktive partije i poručio da virus neće imati dugogočne posljedice po kinesku ekonomiju.

"Osnove kineskog dugoročnog ekonomskog razvoja ostaju nepromijenjene i uticaj nove epidemije na ekonomiju je kratkog vijeka", rekao je Si, prenijela je agencija Sinhua.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније