Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: R.B. ]

13. 02. 2020. 23:59   >>  19:12

NEZGODAN TRENUTAK

Britanski ministar finansija podnio ostavku

Ministar finansija u Velikoj Britaniji, Sadžid Džavid, podnio je ostavku u neočekivanom trenutku na dan kada premijer Boris Džonson rekonstruiše svoju konzervativnu vladu.

Kako piše Guardian, očekivalo se da će Džavid zadržati mjesto u rekonstruisanom kabinetu, ali je jedan od portparola potvrdio da je podnio ostavku.

Njega je Džonson imenovao za ovu poziciju nakon što je postao premijer u julu prošle godine.

Britanski mediji pišu kako se ostavka dogodila u nezgodno vrijeme zbog toga što će se za četiri sedmice očekuje predstavljanje godišnjeg budžeta, a sada sve to zaduženje novog ministra. Međutim, odmah nakon objave o ostavci na Džavidovo mjesto imenovan je Riši Sunak.

Pretpostavlja se da je Džavidova ostavka uslijedila nakon izvještaja da se sukobio sa Dominikom Kamingsom, jednim od najvažnijih savjetnika premijera.

Izvor blizak Džavidu je izjavio da mu je ponuđeno da ostane ministar finansija, ali pod uslovom da otpusti sve svoje savjetnike, međutim, on je to odbio i dao ostavku

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније