Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

13. 02. 2020. 22:27 >> 22:31

USVOJILI REZOLUCIJU

Senat ograničio Trampa po pitanju Irana

Senat Kongresa SAD usvojio je danas rezoluciju kojom ograničava sposobnost predsjednika SAD Donalda Trampa da pokrene vojnu operaciju protiv Irana.

Rezolucijom, čiji je autor senator demokrata Tim Kejn, predviđa se da Tramp mora da ima odobrenje Kongresa za vojnu akciju protiv Irana.

Za rezoluciju je glasalo 55 senatora, a protiv 45. Osam senatora iz Trampove Republikanske stranke, koja ima većinu u Senatu, pridružilo se demokratama i podržalo rezoluciju.

Kejn i druge pristalice rezolucije naveli su da se ona ne tiče ni Trampa ni funkcije predsjednika SAD, već da predstavlja važnu potvrdu ovlašćenja parlamenta da objavljuje rat.

Članovi donjeg doma parlamenta, u kojem demokrate imaju većinu, mogli bi da se izjasne o rezoluciji do kraja februara, rekao je lider većine u Predstavničkom domu Kongresa Steni Hojer.

Ako rezolucija bude usvojena i u Predstavničkom domu, očekuje se da će Tramp na nju uložiti veto.

Poslije predsjednikovog veta, potrebno je da dvije trećine članova i Predstavničkog doma i Senata podrži rezoluciju da bi stupila na snagu.

Tramp je juče pozvao senatore da ne glasaju za rezoluciju, ocijenivši da bi SAD u tom slučaju "pokazale slabost" i poslale "veoma loš signal" Iranu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније