Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

14. 02. 2020. 19:41 >> 19:40
1

MAKRONOV KANDIDAT

Gradonačelnik Pariza se povukao zbog snimka

Bivši portparol francuske vlade Benžamen Grivo danas je iznenada odlučio da odustane od trke za gradonačelnika Pariza, čime je nanio udarac predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu.

Grivo, kandidat Makronove stranke Republika u pokretu, povukao se poslije medijskih navoda da je na internetu objavljen kompromitujući snimak Grivoa.

Njegovim povlačenjem Makronova stranka ostala je bez kandidata za gradonačelnika Pariza na lokalnim izborima u martu.

Grivo je jutros smrknutog lica objavio da odustaje od kandidature, rekavši da je bio meta "gnusnih napada" na internetu i društvenim mrežama.

Kontroverzni ruski umjetnik Pjotr Pavlenski, poznat po šokantnim, politički motivisanim performansima, navodno je preuzeo odgovornost za video klip koji je očigledno doveo do povlačenja Grivoa.

Pariski list Liberasijon objavio je da ih je Pavlenski sinoć nazvao i rekao da je dobio snimak od neimenovanog izvora koji je bio u vezi s Grivoom.

Liberasion je preneo riječi Pavlenskog da je želio da pokaže "licemjerje" Grivoa.

"On je neko ko uvijek ističe porodične vrijednosti, ko govori da želi da bude gradonačelnik porodica i uvijek navodi kao primjer svoje žene i djece. Ali ponaša se suprotno", rekao je Pavlenski za Liberasion.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније