Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

17. 02. 2020. 14:19 >> 14:20

U SIRIJI

Pobunjenici potisnuti iz Alepa

Sirijska armija napredovala je u posljednjoj enklavi na sjeverozapadu zemlje koju drže pobunjenici, učvršćujući tako vlast nad ključnom provincijom Alep.

Sirijska državna televizija "Ihbarija" javila je da je uspostavljena potpuna kontrola u svim naseljima oko grada Alepa prvi put od 2012. godine i da su se teroristi povukli sa tih teritorija.

Mediji su emitovali i snimke iz Alepa, na kojima lokalno stanovništvo sa zastavama Sirije i slikama predsjednika Bašara al Asada proslavlja taj radostan događaj.

Alep je oslobođen od pobunjenika 2016. godine, ali bitka za taj grad trajala je više od četiri godine.

Napredovanje sirijskih snaga takođe je prvi put poslije nekoliko godina obezbijedilo područje od redovnih artiljerijskih napada islamista, što je još jedan znak sve veće kontrole sirijskog predsjednika Bašara al Asada nad tim područjem, prenosi AP.

Sirijske vojne snage su prvi put od 2012. godine uspostavile kontrolu nad cjelokupnim međunarodnim auto-putem koji spaja Damask sa Alepom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније