Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

17. 02. 2020. 22:16   >>  22:18

IZGRADNJA KAMPOVA

Grčka zbog protesta suspenduje plan za migrante

Grčka vlada suspenduje plan za vanredne situacije za izgradnju kampova za migrante na grčkim ostrvima u blizini turske obale kako bi se omogućili pregovori sa lokalnim vlastima koje se snažno protive ovom potezu.

Ministar za pitanja migracija Notis Mitarakis izjavio je danas da je plan, koji je najavljen prošle nedjelje, stavljen na čekanje dok se ne razmotre zahtevi vlasti na ostrvima Lezbos, Hios, Samos, Leros i Kos.

Vlada kaže da želi da zamijeni postojeće prenaseljene kampove zatvorenim objektima i već je izdala naloge za dodjelu zemljišta.

Stanovnici ostrva su organizovali proteste protiv predložene gradnje, blokali su puteve na Lezbosu plašeći se da će nove lokacije kampova dodatno opterećivati njihove male zajednice.

Prema sporazumu Evropske unije i Turske iz 2016. godine, Lezbos i četiri druga ostrva korišćeni su kao prirodne barijere za migrante i izbjeglice koji pokušavaju da stignu do Grčke.

To je dovelo do ozbiljne prenatrpanosti postojećih ostrvskih kampova i životnih uslova za migrante koje su američki zvaničnici nazvali strašnim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније