Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

17. 02. 2020. 19:45   >>  19:48

VELIKA BRITANIJA

Nova upozorenja od poplava, oluja i dalje hara

Velika Britanija izdala je danas pet ozbiljnih upozorenja od poplava, što znači da postoji opasnost po život u tri okruga u Engleskoj, jer su oluje već izazvale i poplave i nestanke struje širom drugih djelova sjeverne Evrope.

Britanski ministar za zaštitu životne sredine Džordž Justis izjavio je da klimatske promjene stvaraju ekstremne vremenske uslove, ali da vlada nije nepripremljena.

"Nikada nećemo moći da zaštitimo svako domaćinstvo zbog prirode ekstremnih vremenskih uslova, ali učinili smo sve što možemo sa značajnom svotom novca, a biće još mnogo toga," rekao je Justis.

U južnom Velsu i djelovima Engleske u nedjelju je proglašeno vanredno stanje, gdje su orkanski udari vjetra dostizali brzinu od 146 kilometara na sat.

Prema ocjeni meteorologa nivoi rijeka u sjevernim djelovima Engleske još nijesu dostigli vrhunac, očekuje se da će to biti sjutra.

Oluja, nazvana Denis, koja je počela tokom vikenda, izazvala je velike poremećaje u saobraćaju širom Evrope i mogla bi da nanese više štete od oluje Kjare koja je prethodne nedjelje pogodila Englesku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније