Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 02. 2020. 09:08   >>  09:07 1

KINESKI STRUČNJACI TVRDE

Bolest izazvana koronavirusom blaga u 80 odsto slučajeva

U epidemiji koronavirusa u kontinentalnoj Kini do sada je umrlo 1.868 osoba, što je za 98 više u odnosu na prethodni dan, objavila je danas Nacionalna zdravstvena komisija. Kineski centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je juče studiju ranijih slučajeva bolesti, otkrivši da je više od 80 odsto zaraženih ljudi imalo blagu bolest, a čini se da broj novih infekcija opada od početka ovog mjeseca.

Jučerašnji izvještaj daje Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji jasniju sliku gdje je epidemija najjača, izjavio je na konferenciji za novinare generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

On je dodao je da je prerano prognozirati da li će se prijavljeni pad nastaviti.

"Svaki scenarijo je još na stolu", rekao je on.

Pad broja slučajeva uslijedio je poslije velikog porasta broja zaraženih prošle nedjelje kada je teško pogođena provincija Hubej počela da broji slučajeve ne čekajući rezultate laboratorijskih ispitivanja.

Tamošnje zdravstvene vlasti saopštile su da se tako postupalo zbog bržeg liječenja pacijenata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније