Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

19. 02. 2020. 21:45 >> 21:47
1

IRAN

Dvoje umrlo od koronavirusa

Dvoje starijih Iranaca umrlo je od koronavirusa, javili su danas iranski zvanični mediji samo nekoliko sati pošto su prijavljena dva slučaja zaraženih od tog virusa u zemlji.

Kako navodi agencija Irna, savjetnik iranskog ministra zdravlja Alireza Vahabzadeh je rekao da su oboje umrli od koronavirusa u Komu, oko 140 kilometara južno od glavnog grada, Teherana.

Ranije tokom dana iranske vlasti su potvrdile da su prijavljena dva slučaja zaraženih novim virusom, prva dva u zemlji, prenijela je iranska agencija Isna. Zvaničnici su kasnije rekli da su ta dva pacijenta umrla.

Radi se o prvim smrtnim slučajevima od koronavirusa na Bliskom istoku. Od tog virusa je umrlo više od 2.000 ljudi, od kojih samo osam van kontinentalne Kine, po dvoje u Hongkongu i Iranu, po jedan u Francuskoj, Japanu, Filipinima i Tajvanu.

Iran je uveo bezbjednosne mjere za dolazne letove na svojim aerodromima da kontroliše moguće širenje virusa.

Drugde na Bliskom istoku potvrđeno je devet slučajeva oboljelih od ovog virusa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, od kojih su sedmoro kineski državljani, jedan je iz Indije i jedan sa Filipina, dok je Egipat potvrdio svoj prvi slučaj zaraženog u petak.

Egipat je identifikovao zaraženu osobu kao stranca koji ne pokazuje ozbiljne simptome bolesti. Ta osoba je u bolnici i u izolaciji, ali nije navedena nacionalnost ni kako je ta osoba došla u Egipat.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније