Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

20. 02. 2020. 16:54 >> 16:57

VIŠE OD 100 ZARAŽENIH

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Južnoj Koreji

Južna Koreja prijavila je danas prvu osobu umrlu od novog koronavirusa, dok je broj zaraženih u toj zemlji prešao sto.

Broj zaraženih od koronavirusa u Južnoj Koreji se udvostručio u posljednja 24 časa, poslije velikog skoka broja slučajeva zabilježenih u Deguu, četvrtom po veličini gradu u zemlji, koji ima više od 2,5 miliona stanovnika.

Gradonačelnik je pozvao stanovništvo da ostane u svojim kućama.

Južnokorejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je danas 51 novi slučaj osoba zaraženih koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 104.

Među njima više od četdeset ljudi posjećivalo je ogranak Crkve Šinčeondži, koja se često smatra sektom.

Umrla osoba je jedan šezdesetogodišnji muškarac koji je živio u provinciji Sjeverni Kangsang. Prema zvaničnicima, on je imao pozitivan test na koronavirus uradjen dan poslije njegove smrti od simptoma pneumonije.

Jedna 61-ogodišnja žena smatra se da je izvor zaraze najmanje 47 vjernika Crkve Šinčeondži, i vlasti sumnjaju da ima još zaraženih.

Kada je imala temperaturu 10. februara dva puta je odbila da se podvrgne testu za novi koronavirus navodeći da nije nedavno putovala van zemlje, prenose mediji. Zatim je prisustvovala na najmanje četiri službe u toj crkvi prije nego što je dijagnostikovana da ima virus. Gradske vlasti Degua navele su da je preko 1.000 vjernika te crkve prisustvovalo istim službama kao ona.

Ukupno 64 slučaja zaraženih zabilježeno je u gradu Degu, u provinciji Sjeverni Kangsang, na istoku zemlje.

Komanda garnizona američke vojske u tom gradu, gdje ima ukupno oko 10.000 ljudi, ograničila je kretanje i naložila vojnicima koji su prisustvovali službama crkve Šinčeondži da ostanu u karantinu.

Iz predostrožnosti, hitne službe u četiri bolnice tog grada su zatvorene, rekao je jedan lokalni zvaničnik.

Crkva Šinčeondži zatvorila je sve svoje ogranke širom zemlje i saopštila da žali što je jedna njihova članica koja je smatrala da se radi o gripu zato što nije bila van zemlje, zarazila brojne članove crkve i izazvala zabrinutost u lokalnoj zajednici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније