Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Ivan Mijanović, TVCG ]

24. 02. 2020. 12:51 >> 12:50

EU

Još 232 miliona eura za brobu protiv koronavirusa

Kako bi se globalno ojačala priprema, prevnecija i spriječilo širenje koronavirusa (COVID-19), Evropska komisija je najavila novi paket od 232 miliona eura.

Dio tih fondova biće preusmjeren odmah u različite sektore, dok će ostatak biti raspoređen narednih mjeseci.

„Budući da raste broj slučajeva, javno zdravlje je prioritet broj jedan. U jačanju spremnosti u Evropi, Kini ili bilo gdje drugo, međunarodna zajednica mora raditi zajedno. Evropa je tu kako bi odigrala vodeću ulogu“, kazala je predsjednica EK, Ursula fon der Lajen.

Komesar za upravljanje vanrednim situacijama i za evropski odgovor u hitnim situacijama, Janez Lenarčić kazao je da sa više od 2.600 života koji su već izgubljeni, moramo biti spremni na svim nivoima.

“Naš novi paket pomoći pomoći će Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) i obezbijediti sredstva kako bi se omogućilo da zemlje sa slabijim zdravstvenim sistemima ne zaostaju. Naš cilj je da zaustavimo širenje na globalnom nivou“, naveo je Lenarčić.

Nakon situacije u Italiji, evropska komesarka za zdravstvo i bezbjednost hrane Stela Kirijakides kazala je da su spremni povećaju pomoć.

“S tim u vezi, zajednička ekspertska misija Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti i SZO će ove sedmice otići u Italiju kako bi dali podršku italijanskim vlastima”, zaključila je Kirijakides.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније