Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M. ]

25. 02. 2020. 19:30   >>  19:29

PRVI SLUČAJ I U ŠPANIJI

Sumnja na koronavirus u Mađarskoj

Još jednom mađarskom državljaninu za kojeg se sumnja da je zaražen koronavirusom određen je karantin, saopštile su vlasti te zemlje.

 

Riječ je o vozaču kamiona koji se nedavno vratio iz italijanske pokrajine Lombardija, rekao je državni sekretar za spoljne poslove Tamas Menčer, dodajući da muškarac nema groznicu, ali da je prijavio da se ne osjeća dobro i da je prebačen u bolnicu.

Još jedan vozač kamiona obavijestio je mađarskog konzula u Milanu da se trenutno nalazi u karantinu u Lombardiji, ali da nema nikakve simptome, rekao je državni sekretar, a javila mađarska agencija MTI.

Do sada nije bilo potvrđenih slučajeva koronavirusa u Mađarskoj, ali pojava virusa ne može se isključiti, rekao je Menčer.

Državni sekretar je takođe obavijestio javnost da su pod mjerama karantina i srednjoškolci koji su se vratili sa sjevera Italije u nedjelju uveče i kasnije, ali da nemaju simptome virusa.

Prvi slučaj koronavirusa u kopnenom dijelu Španije

U Španiji je otkriven prvi slučaj koronavirusa na kopnu, nakon što je hotel sa četiri zvjezdice na Kanarskim ostrvima izolovan jer je otkriveno da su jedan gost, a potom i njegova supruga, zaraženi.

Španska vlada je saopštila da je jedna žena iz Barselone pozitivna na koronavirus nakon nedavnog putovanja u sjevernu Italiju, gdje ima više od 280 oboljelih, prenio je Rojters.

Portparolka španske vlade Marija Hesus Montero izjavila je ranije danas da će gosti u hotelu, u kojem je boravio Italijan s dijagnozom koronavirusa, ostati u hotelu dok drugi test u potpunosti ne potvrdi infekciju.

"Za sada će gosti ostati u hotelu do drugog testa i zavisno od rezultata, biće preduzete odgovarajuće zdravstvene mjere", rekla je Marija Montero na nedjeljnoj konferenciji za štampu.

Ona je dodala da je supruga Italijana zadržana u izolaciji i testirana na virus na ostrvu Tenerife.

Španske zdravstvene vlasti saopštile su da će testirati goste hotela i osoblje.

Kasno juče saopšteno je da je jedan italijanski ljekar koji je bio na ljetovanju na Tenerifima bio pozitivan na test na koronavirus. Danas je utvrđeno da je pozitivna i njegova supruga, saopštila je regionalna vlada.

Njih dvoje se sada nalaze u izolaciji u bolnici. Prije jučerašnjeg dana u Španiji je bilo dva slučaja zaraženih koronavirusom, nemački turista u La Gomeri i Britanac na Majorki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније