Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

26. 02. 2020. 09:09 >> 09:09

ZBOG KORONAVIRUSA

Prodaja telefona u Kini pala više od trećine

Prodaja pametnih telefona u Kini pala je više od trećine u januaru, pokazuju podaci kineske Vlade.

To pokazuje koliku štetu epidemija koronavirusa nanosi potrošačkoj tražnji, prenose agencije.

Kina je krajem januara počela da uvodi ograničenja putovanja i da apeluje na građane da izbjegavaju javna mjesta, neposredno uoči početka praznovanja Lunarne nove godine, sezone prazničnih kupovina u toj zemlji.

U januaru je na kinesko tržište isporučeno ukupno 20,4 miliona svih brendova pametnih telefona, što je 36,6 odsto manje u odnosu na 32,1 milion uređaja u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci kineske Akademije za informacione i komunikacione tehnologije.

Analitičari su predvidjeli veliki pad prodaje na početku ove godine, a istraživačke kompanije IDC i Canalys su prognozirale ranije ovog mjeseca da će u prvom ovogodišnjem kvartalu isporuke pametnih telefona pasti oko 40 odsto, zbog epidemije koronavirusa koja je pogodila tražnju i izazvala probleme u lancu snadbevanja.

Najviše je pala prodaja brendova s operativnim sistemom Android, na 18,1 milion jedinica sa 29,9 miliona prodatih u januaru prošle godine.

Prodaja Apple-ovih uređaja se zadržala na nivou od nešto iznad dva miliona komada.

Analitičari su kazali da je uprkos problemima sa kojima se Apple suočava zbog zatvaranja njegovih prodavnica u Kini i smanjenog kapaciteta proizvodnje kompanije Fokskon, koja je njegov najvažniji partner, iPhone 11, lansiran krajem prošle godine, i dalje jedan od najprodavanijih 4G telefona na kineskom tržištu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније