Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 02. 2020. 23:04 >> 23:04

ZBOG SIRIJE

Uskoro sastanak Erdogana i Putina?

Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Tajip Redžep Erdogan razgovarali su danas o situaciji u sirijskoj provinciji Idlib nakon pogibije 33 turska vojnika u napadima pripisanim snagama sirijskog predsjednika Bašara el Asada.

Erdogan i Putin su izrazili "ozbiljnu zabrinutost" zbog situacije u Idlibu i razmotrili mogućnost da se uskoro sastanu, naveo je Kremlj.

Sukobi turskih i sirijskih snaga izazvali su tenzije između Ankare i Moskve koje su od 2016. pojačale saradnju u rješavanju sirijske krize iako podržavaju suprotne strane u konfliktu.

Rusko Ministarstvo odbrane sapštilo je danas da su turski vojnici stradali jer su bili zajedno sa pobunjeničkim jedinicima. Ankara je to demantovala.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ublažio je ton rekavši da će Rusija sve učiniti za bezbjezbednost turskih vojnika u Siriji.

Erdogan, koji se nije oglasio u javnosti od napada, trebalo bi uskoro da razgovara sa nekoliko zapadnih lidera, među kojima i sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, javili su turski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније