Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 02. 2013. 22:25   >>  22:23

PROPALA INICIJATIVA

Neuspio pokušaj formiranja vlade u Tunisu

Tuniski premijer Hamadi Džebali saopštio je da nije uspio njegov plan o formiranju vlade tehnokrata, ali da je ostavio vrata otvorena za kompromis.

"Mogu da kažem da je propala moja inicijativa koju sam predložio, a to je da vlada bude sastavljena od ljudi koji ne pripadaju nijednoj partiji", rekao je Džebali posle sastanka sa partijskim liderima.

"Neka druga forma vlade je još moguća", dodao je on.

 

Džebali je nedavno najavio je da će predložiti novu vladu i upozorio da će podnijeti ostavku ako njegov predlog bude odbijen.

Nakon ubistva jednog od opozicionih političara prošle sedmice, Džebali je predložio formiranje vlade sastavljene od apolitičnih tehnokrata koji će voditi Tunis do izbora.

Islamisti i stranka predsjednika Monsefa Marzukija, kao i još dvije partije predlažu da u novoj vladi budu političari ali i nezavisni stručnjaci.

Dvije godine pošto je tuniski predsjednik Zin el-Abidin Ben Ali pobunom zbačen sa vlasti, čime je otpočelo "arapsko proleće", u Tunisu je proteklih mjeseci pojačano socijalno i političko nasilje, a opozicione stranke i sindikalci su optuživali proislamističke milicije za organizovanje napada na opozicionare ili njihove prostorije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније